Renate in Portsmouth

Week 1

Hallo allemaal,

Weer een berichtje vanuit Portsmouth! Week 1 is voorbij!! Wiehoe!

Deze week was flink wennen! Afgelopen maandag met school begonnen. Ik volg vijf vakken: International Politics, Governing the European Union, Modern Political Thought, Understanding Politics en Global Environmental Issues and Concerns. Voor de rest nemen Corrie en ik er nog een vak Essay Writing bij. We hebben redelijk weinig les. Alleen de dinsdag is aardig volgepland en de woensdag ook. Op donderdag zijn we standaard vrij. Maar nu we er een 'huishoudentje' bij hebben, heb ik genoeg te doen. Elke dag koken, je kamer schoonmaken, badkamer schoonmaken en de was...Dat is wel wennen hoor!

Voor de rest hebben we van het weekend wel wat leuke dingen gedaan. We zijn naar een groot winkelcentrum geweest, Ghunwharf Quays. Allemaal dure merken, maar het leuke is dat het het de outlet is. Dus goede merken voor een prikkie! haha. Wanneer ik naar huis kom, zal dat m'n laatste stop zijn! ;p Daarnaast zijn we ook naar de haven geweest; we hebben schepen van vroeger gezien. We zijn naar het strand geweest en de pier. Het is een kiezelstrand; heel anders dan in m'n geliefde Katwijk!

Wat afgelopen week een ware zoektocht was, was het vinden van goede messen. Ze zijn gewoon heel weinig te koop hier. We hebben ze uiteindelijk gevonden in een warenhuis. Toen ik ze kocht, moest ik mijn ID laten zien...Dat was wel even apart! Maar blijkbaar verkopen ze geen besteksets onder de 18.

Voor de rest lijkt wel of de studenten hier elke dag uitgaan! Ook gewoon op een doordeweekse schooldag. Britten...haha. En de Britse mode; ze hebben standaard allemaal een legging of een panty aan die ze dragen als broek. Bovendien dragen ze vaak geen jas. Ook niet als het erg koud is zoals nu. Brrr.

Afgelopen week iets bijzonders meegemaakt: het brandalarm. Ik verblijf in een Hall of Residence, dus op campus met vele andere studenten. Nu was iemand dronken en die besloot op het brandalarm te drukken. Het hele gebouw werd ontruimd; standaar procedure natuurlijk. Dus, daar sta je dan in je pyjama met je jasje aan op straat. Half uur later, het was inmiddels half 3, konden we weer naar binnen. Toen ik net weer in slaap viel ging het brandalarm weer! Dus weer eruit, weer allerlei brandweerlui naar binnen en toen lag ik weer in m'n bed om half 4. Wat een nacht! Verschrikkelijk! Ik hoop niet dat het nog een keer gebeurt, want zoiets is natuurlijk niet goed voor je nachtrust. Maar wel weer een ervaring rijker :P

Corrie en ik hebben besloten om in April terug te gaan. We hebben dan 3 weken vakantie en willen het graag doorbrengen in Nederland. Dus met m'n verjaardag ben ik lekker thuis. Daarna moeten we dan nog 5 weken naar Portsmouth en dan kom ik, voorgoed, naar huis. haha.

Maar eerst hard aan de studie! De meeste opdrachten zijn al binnen, en ik moet zeggen dat ik het erg druk zal hebben!

Renate

Tamar

Leuk!! Allemaal, behalve dat brandalarm dan:P
En het was mij ook opgevallen van de leggings en (geen) jassen:D

Marije

Ja, die Britten... die hebben gewoon een rare kledingstijl. Nou ja, niet echt, maar ze hebben de vreemde gewoonte om een legging of een panty in elk weer te dragen! :P
Klinkt allemaal erg leuk! Bevallen je vakken een beetje?
En wat raar dat je geen bestek mag kopen als je nog geen 18 bent!
En dat winkelcentrum klinkt geweldig! :D
Liefs!

Freliza

Joeeehhooooeeeee! Die outlet klinkt erg goed!! Gaan we vast lekker naar toe over paar weekjes! Gezellig dat je met je verjaardag thuis bent:) wordt het (uit)eindelijk toch nog gevierd! Haha beter dan vorig jaar :s
Gooi er van de week nog een paar foto's op als je wilt. Vind ik erg leuk:) nou lieffie, we skypen!!! Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nicolien

hahahaha het brandalarm ik zie je al staan. Daar had je foto van moeten maken :P.

Wat een vakken zeg, is het veel zelfstudie? Of opdrachten?

Mail even wanneer je precies thuiskomt, kan ik me er op voorbereiden hahaha.

Dikke kussssssss

Sarah

Hey meiden!

Geloof me dat het verhaal van de brandalarm een hele mooie herinnering zal zijn. Ik moet er nog steeds om lachen, hahahha.. sorry!

Ik heb net de foto's bekeken... hele mooie plekken. Wel jammer dat het een beetje bewolkt was. Hoe koud is het trouwens bij jullie? Bij ons vriest het heel erg!

Hoe gaat het koken eigenlijk?

xxx Saar

Renate

Marije, de vakken bevallen wel tot nu toe maar ik heb alleen nog introductie lectures gehad haha. Dus ik moet nog even afwachten.

Nicolien, het is veel zelfstudie inderdaad maar vooral heel veel academische research. Ik denk dat de bibliotheek hier mijn tweede thuis gaat worden :P

Saartje, koken gaat goed hoor! 't Was even zoeken naar eten dat we 'herkenden', maar we hebben de Lidl gevonden!! We moeten er een half uur voor lopen maar het is het waard! Het koken zelf gaat ook goed :) En het is hier ook best koud; 's nachts vriest het en overdag ligt het denk rond de 1 - 2 graden... Maar vergeleken met Nederland valt het (nog) mee.

Manon

Meid, snels scheermesjes kan je er niet kopen als je niet onder de 18 bent.. vreemde dingen die wij niet kennen!

Daar heb ik ook iets van meegemaakt: hier verkopen ze tandpasta als CDs! Je vraagt je nu vast af waarom... Lege doosjes liggen in de schappen en deze worden pas gevuld bij de kassa!

Het zal idd wennen zijn om ineens een kamer netjes te moeten houden, boodschappen te moeten doen en dan ook nog eens te denken aan de was. Misschien lijkt het nu veel, maar je wordt er al snel handig in. Je gaat alles nét even anders plannen.

Maarre één tip: niet te veel aan thuis denken hoor ;) Je moet proberen daar te leven en er daar ook echt van te genieten! Missen is één ding, er mee omgaan is weer net even anders.

Iig heel veel succes daar en ik blijf lekker je verhaaltjes lezen!

koeskoes xx