Aankomst & Oriëntatie
Hallo allemaal!
Corrie en ik zijn gisteren veilig aangekomen in Portsmouth! Het vliegtuig vertrok om 12.10 uit Nederland en ongeveer 40 minuten later waren we al gearriveerd op vliegveld London Gatwick. Van daaruit hebben we de shuttle naar het station genomen. Na een kaartje gekocht te hebben en na wat zoeken, vonden we het goede perrond waar onze trein zou komen. We moesten 40 minuten wachten om vervolgens ongeveer 90 minuten in de trein te zitten. Dit was leuk, want we zagen iets van het Engelse landschap, waaronder een leuk dorp/stadje met een oud kasteel en grote kathedraal.
Toen we aankwamen op station Portsmouth Southsea was het even zoeken naar de receptie waarbij we de extra nachten huur moesten betalen. Ons contract gaat namelijk de 29e in en we arriveerden de 25e. Daarna zijn we naar onze kamer gegaan wat er goed uitziet. Vervolgens wat uitgepakt, nog dekens en een kussen gekocht (we dachten dat we deze kregen, maar dat was dus niet zo) en daarna nog verder uitgepakt. 's Avonds heb ik lekker geskypt met m'n ouders! haha.
Vandaag was een drukke dag. We hadden een orientatiedag samen met alle andere internationale en Erasmus studenten. We hebben veel informatie gehad, lunch, campus tour en city tour. We kwamen erachter dat we erg centraal wonen wat natuurlijk erg fijn is.
Na deze orientatiedag, die om 4 afgelopen was, zijn we nog wat boodschappen gaan doen. Corrie en ik hebben samen gegeten & nog even op mijn kamer gezeten. Daarna is Corrie naar haar eigen kamer gegaan en heb ik even gedoucht. Dat is nog een heel drama! Het is redelijk klein en er is geen douchegordijn, waardoor alles en dan ook écht alles nat wordt. Dus ook de wc etcetera. Dat is best wel irritant, maar goed. Nu zit ik dit stukje te typen en straks ga ik skypen met m'n ouders die ik erg mis! haha.
Vandaag was leuk, want we hebben de hele stad doorkruist. Er zijn veel winkels dus dat is natuurlijk altijd leuk. Alleen het is echt duur! Een pakje ham (5 plakjes) kost 4.50. Denk daarbij ook aan het feit dat de pond duurder is dan de euro wat betekent dat je meer dan 5 euro betaalt voor een paar plakjes ham!
De stad zelf is erg leuk. Het is een gezellige stad en ik voel me er op mijn gemak wat natuurlijk belangrijk is. Ook is er vanuit de universiteit hier veel begeleiding wanneer er problemen zijn etcetera. Ik moet wel wennen aan het feit dat ik nu in een hall of residence woon wat betekent met veel studenten. Je hoort ze heel goed en ik slaap nogal licht dus dat is niet zo fijn. Maar dat went waarschijnlijk vanzelf.
Waar ik erg aan moet wennen is dat de auto's links rijden! Omgekeerd dan dat bij ons! Opletten dus met oversteken! Maar je merkt het ook aan het lopen over straat. Wanneer wij rechts lopen, lopen zij links en andersom. Ook als je bij het stoplicht wacht, staan wij rechts maar zij links. Dus dat is wel apart.
Ik zet er ook zo foto's op van gisteren uit de trein & wat andere foto's. Dit weekend gaan Corrie en ik doen aan het bekende 'sight seeing' dus dan volgen er meer toeristische foto's.
Veel liefs vanuit Engeland,
Renate
Leuk, leuk, leuk! Ik ga jullie zeker volgen, super leuk dat jullie een introductie hebben. Wennen is het sowieso, maar gaat helemaal goedkomen. xxx
Heeeeeeeeeeee schatje!
Gelijk skypen met je ouders haha, techniek staat voor niks! Maak je ook foto's van je kamer? Ben echt benieuwd! Is het wel schoon dan? Ja jij bent de luxe van thuis gewend, vergeet het maar de komende maanden haha. Maar joh, alles went, na een paar nachtjes weet je niet beter.
Nou heb je tijdens de orientatiedag al wat mensen ontmoet? Kun je gezellig wat afspreken en wat drinken in de pub (klinkt goed haha) .
Jeetje wat duur zeg! Ook bij goedkope winkel zoals de lidl ofzo? Anders ga je maar op water en droog brood haha. En dan mag je 1 x in de week als traktatie 1 plakje ham ;).
Ben benieuwd naar je sightseeing! Veel plezier alvast.
Dikke kus.
Super dat jullie goed zijn aangekomen! Nu lekker settelen en de boel verkennen. Zal allemaal vast wel wennen zijn, maar voor je het weet weet je niet beter! Veel plezier! Xx
Hee meiden!
Superleuk om te lezen hoe jullie de eerste paar daagjes hebben beleefd! Geen enge mannen in het vliegtuig gelukkig gehad :p haha. Maar een gezellige omgeving dan, lekker hoor. dat wordt genieten. nou veel plezier met de sightseeing en de komende dagen.. ik kijk uit naar je volgende verhaal! ;) liefs!
Hi!
Klinkt tot nu toe echt super! Fijn dat jullie goed aangekomen zijn en dat het tot nu toe goed bevalt! Gewoon blijven skypen, daar is het voor!
Let inderdaad wel op met oversteken! Becky heeft mij al een keer moeten redden toen ik in Cornwall dacht veilig over te kunnen steken! Maar gelukkig kunnen jullie op elkaar letten!
Heel veel plezier met de 'sight seeing'!
Liefs!
Hey Renate & Corrie,
Heel erg veel plezier en succes! Veel leuke dingen meemaken!
Ik ga jullie natuurlijk volgen haha.
Xxx Linda
Hey meiden!
Ohhh, wat leuk om jullie eerste ervaring in Portsmouth te lezen. Hele leuke foto's trouwens en een mooi uitzicht op de stad! Vooral veel foto's maken dan heb ik het gevoel of ik erbij ben, hahaha. Veel plezier met het ontdekken van Portmouth en wees voorzichtig met het verkeer!
xxxx saar
Meisje,
Heb je ook foto's van je kamer enzo? Ben er zo benieuwd naar! Fijn dat alles goed is gegaan en dat jullie nu lekker kunnen settelen en wennen! Succes daar!
Liefs,
Manon
Misschien had ik eerst even je hele pagina moeten doornemen: ik heb de foto's van je kamer al gevonden ;)